

Wanneer je een professionele website laat maken voor jouw bedrijf, is het belangrijk om na te denken over de professionele e-mail mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld info@bedrijfsnaam.nl. Hiermee kun je communiceren vanuit je zakelijke identiteit. In deze blog bespreken we de verschillende mogelijkheden, vooral gericht op ZZP'ers en kleine ondernemingen.
Professionaliteit en geloofwaardigheid, dat is wat een zakelijk e-mailadres uitstraalt. E-mailadressen zoals info@bedrijfsnaam.nl maken direct een positieve eerste indruk op potentiële klanten en partners en tonen aan dat je serieus bent over je bedrijf. Ook helpt een professioneel e-mailadres mee aan jouw merkidentiteit. Het versterkt de herkenbaarheid en consistentie van je merk.
Bij het kiezen van de juiste e-mailprovider zijn er over het algemeen drie mogelijkheden.
Bij de aanschaf van een domeinnaam kun je vaak ook direct e-maildiensten toevoegen. Zo betaal je bijvoorbeeld bij MijnDomein slechts een paar euro per maand voor een onbeperkt aantal e-mailadressen.
Voordelen:
● Deze zijn meestal betaalbaar geprijsd.
● Je hebt onbeperkte e-mailadressen voor een vast maandelijks bedrag. Handig en goedkoop wanneer jouw bedrijf gaat groeien of wanneer je meerdere e-mailadressen wilt voor bijvoorbeeld contact, of administratie.
Nadelen:
● Het is moeilijker om je e-mail mee te nemen als je besluit je domeinnaam ergens anders te registreren.
● Webmail-interfaces kunnen minder gebruiksvriendelijk zijn dan die van Gmail of Outlook.
Sommige websitemakers, zoals Wix, bieden ook e-mail mogelijkheden aan. Deze mogelijkheid heeft dezelfde voor- en nadelen als optie 1.
Een andere optie is om e-maildiensten te regelen via Gmail van Google of Office365 van Microsoft.
Voordelen:
● Het zijn betrouwbare e-maildiensten van hoge kwaliteit.
● Er wordt gebruikgemaakt van gebruiksvriendelijke interfaces, zoals die van Gmail of Office365.
● Je ontvangt direct ook licenties voor Excel en Word (of de Google-variant).
● Je hebt geen verplichting om je domeinnaam bij je e-mailprovider te registreren.
Nadelen:
● De kosten per gebruiker kunnen duurder zijn bij een groter aantal gebruikers dan bij optie 1.
● De keuze tussen Gmail en Office365 komt neer op een persoonlijke voorkeur.
Als webbouwers met ervaring in zakelijke communicatie raden wij je aan om te kiezen voor optie 3, dus Gmail of Office365. Hiermee ben je niet gebonden aan je domeinnaam-registrant of websitemaker, waardoor je in de toekomst flexibeler bent bij het verhuizen van je domeinnaam of het bouwen van een nieuwe website. Dit biedt jouw bedrijf de beste mogelijkheden voor professionele communicatie en groei. Het is wellicht iets duurder (vooral bij meer dan 1 e-mailbox, maar goedkoop is vaak duurkoop).
Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan vooral
contact met ons op.
Bedankt! Je ontvangt nu 4x per jaar de nieuwsbrief.
Alle rechten voorbehouden | Frank Brinks Online resultaat | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Cookies